Czech Republic
Jazyky

CFO Agenda

Budoucnost financí je v rukou finančních ředitelů, a právě proto jsme do našeho portfolia zařadili i poradenské služby pro finanční ředitele nebo finanční manažery. Kromě toho, že se momentálně potýkají finanční manažeři s otázkami, jako digitalizace a nové technologie, jsou na pořadu dne i otázky, které finanční ředitele trápili vždy.

Služby CFO Agenda jsou navrženy tak, aby vaší organizaci pomohly vybudovat a optimalizovat finanční cílový operační model a modernizovat procesy. Pomáháme finančním lídrům etablovat se jako zkušení profesionálové v organizaci a spojit naše rozsáhlé finanční a účetní znalosti s holistickým pohledem na vaši organizaci, včetně digitálních a obchodních transformačních služeb.

S našimi konzultanty vám můžeme pomoci s agendou:

CFO Strategické služby

Finanční ředitelé se neustále dívají na své podnikání a zvažují významné provozní, finanční a servisní posuny v rámci organizace. Stanovení vize a plánu transformace vaší finanční organizace je zásadní pro dosažení dlouhodobého úspěchu společnosti. Změna je pro firmy často obtížná, ale je nezbytným prvkem pro růst a umožňuje společnostem využívat strategické příležitosti a přizpůsobit se ekonomickým faktorům. Společnosti přicházejí do RSM s žádostí o pomoc při hodnocení přínosů potenciálních provozních změn, včetně: Snížení nákladů, aby se stala provozně efektivnější, zároveň poskytování lepších služeb zákazníkům na vyžádání, a v neposlední řadě uvolnění pracovního kapitálu pro přesun do jiných oblastí podnikání.

Závěrkové procesy a finanční reporting

Převezměte kontrolu a získejte efektivitu v procesu finanční závěrky, čímž zároveň zlepšíte váš finanční reporting. Jako příklad můžeme uvést proces závěrky. Proces závěrky může být strašákem nejen prvních měsíců, ale celého fiskálního roku. Pokud máte dobře nastavené procesy a spolehlivé systémy, nemusí to tak být. Z našich zkušeností můžeme konstatovat, že velká část firem právě proces závěrky nemá úplně dotažený, což může být důsledkem nedostatečných účetních procesů.

Optimalizace financí a účetních procesů

Úprava účetních procesů, jako např. Review of Chart of Accounts – neboli úprava účetní osnovy. Problém účetní osnovy může být společný jmenovatel u mnohých společností, například když společnost roste výrazným způsobem a nemá strukturu v reportingu, tak si na každý účet vytváří nový účet a tím nafukuje účetní osnovu.

Jak efektivně na závěrku? Přečtete si náš článek a nechte se inspirovat:

Noční můra jménem závěrka se pro vás může stát minulostí!

Kontaktní osoby

Zuzana Kubíková

Head of Management Consulting

+420 731 408 920

zuzana.kubikova@rsm.cz

Zdeno Dubnička

Head of NetSuite

+420 607 549 366

zdeno.dubnicka@rsm.cz

Reference