Czech Republic
Jazyky

Není model jako model

Zaznamenali jste přísnější oko banky při posuzování financování svého podniku nebo projektu? Jak na to reagujete? Přečtěte si dvě hlavní rady, jak zvýšit důvěru.

V posledních měsících vnímáme zvýšenou poptávku o asistenci při podpoře schvalování projektů, pro které u bankovních domů naši klienti hledají externí financování. Bankovní domy důsledněji posuzují projekty, které mají financovat. Důslednou přípravou zvýšíte své šance pro financování.

Dobře šlapající výpočtový model

Poptávka posledních měsíců v první řadě směřuje na technické posouzení modelu, tedy zda model po výpočtové stránce pracuje jak má. V tomto případě zůstává argumentace vstupů do modelu na klientovi. Funkčnost modelu pak potvrzuje nezávislý subjekt, což modelu přidává punc spolehlivosti a minimalizace rizika. A to je asi to, co banka primárně hledá.

Databáze jako základ

Kromě samotné revize funkčnosti lze revidovat i předpoklady, tedy samotné vstupy do modelu. Zde lze najít i praktickou stránku s dodatečnou přidanou hodnotou. Externí poradci standardně pracují s placenými databázemi jako Reuters Thomson One, Amadeus, Royaltystat a řadou dalších. Tímto způsobem lze získat tržní data, která by bylo poměrně nákladné obstarat. Názory finančních analytiků, brokerů a investorů pak jsou na dosah. Pomocí těchto informací zpřesníte plánování vlastních aktivit, kvalifikovaně se rozhodnete o budoucích investicích a budete lépe pracovat  s očekávaným cash-flow.

Kontaktujte nás a my vám pomůžeme připravit se na jednání s bankou.

 

Kontaktní osoby

Radka Svobodová

Head of Valuation

+420 731 411 263

radka.svobodova@rsm.cz

Další článek Vám zašleme

Email:*
Jméno a příjmení: